Eskiler obası Antalya’da kalmıştır.
Ötgünlü’lerin yoğun olduğu yerler Taşağıl, Kaymaz, Ötgünlü deresidir Buralarda otururlar ve yaylaya Akşehir Doğanhisar’a çıkarlar.
Çoşlu Yörükleri Honamlı aşiretinin bir mahallesidir. Çoşlu Yörükleri kışın Antalya’nın Asikaraman köyündeki (yeni adı Yeşilkaraman’dır) ormanlarda otururlar. Mayıs ayında Isparta ilinin Anamas yaylasına göçerler. Bu göç yoluna “Çandır yolu” derler. Yol boyunca konalgalar olur. Yaylada iki ay kalıp, Temmuz sonunda ya da Ağustos başında Anamas yaylası eteğinde bulunan bir köye göçerler. Bu göç olayı “güzle” olarak adlandırılır. Burada bir-iki ay oturup sürü otlatılır. Ekimde tekrar Antalya’ya inerler. Bu nedenle Çoşlu Yörüklerinde bir yılın (kışla, yayla, güzle) diye üç mevsime bölündüğünü görmekteyiz”. Göçler ve göç yolları hakkındaki bilgilere ileride ayrıntılı olarak değinilecektir.
Karsavurdanlı (Adı Güzelli) Manavgat-Hocalı ve Belen mahallesine yerleşim çoğunlukla 1960’larda olmuştur. Ancak bunlar arasında halen daha yarı göçebe hayat yaşayıp, Ketenlik yaylasına çıkanlar vardır.
Karaevliler Antalya civarında otururlar. Honamlılar Anadolu’da, Aydın’da, Adana’da, Amasya’da Maraş’ta, Hatay Dörtyol’da, Konya ‘da Doğanhisar, Akşehir, Seydişehir ve Beyşehir’de yaşarlar.
Honamlıların bir kısmı ise Sütçüler Yeşilyurt köyüne yerleşmişlerdir. Ev inşasına 1951’lerde başlamışlardır, öncesinde kara çadırlarda duruyorlardı. Yayla olarak da Gökdere, Diresgene(Yuvalı) köylerine gidiyorlardı.
Sütçüler- Yeşilyurt köyünde oturan Honamlıların nüfusu 1935’lerde Eğirdir’e bağlı Sofular köyüne nakledilmiştir. Sofular’dan sonra 1952 yılından beri Sütçüler Yeşilyurt’a bağlıdır. Honamlıların bir kısmı devletten iskan edilmeyi istemişlerdir. Bu kararı almalarında çadır hayatı yaşıyor olmaları ve orman kanunları gelince hayvancılık yapamamalarının da etkisi olmuştur. Devlette Honamlıların bir kısmını Konya-Yunak kazasına iskan etmiştir. Ancak arazi tam sınırda olunca Ankara-Polatlı- Yağcıoğlu köyünde nüfusa geçmişlerdir. 1964’te Yeşilyurt köyünden de gidenler olmuştur.
Honamlıların Bulunduğu Köyler:
Isparta: Şarkikaraağaç - Gedikli, Senirkent - Akkeçili , Sütçüler- Yeşilyurt köyleri.
Konya: Yunak - Honamlı (Gökpınar çiftliği) - Çayırbaşı -*Sevinçköy köyleri.
Konya: Akşehir - Cankurtaran - Kundul - Saray - Değirmen - *Ulupınar -*Yeniköy
Konya: Çeltik - *Gökpınar kasabası
Konya: Çumra - *Dinlendik köyü
Konya: Kadınhanı - *Saçıkara - *Örnekköy (Alibey yaylası) köyleri.
Konya: Sarayönü - *Koyunlu - Kuyuluzebir köyleri.
Konya: Tuzlukçu - *Kundullu köyü.
Ankara: Polatlı - Yağcıoğlu köyü - Yenisanayi mah. civarı
Antalya: Manavgat - Kaymaz - Çakış -Talaş (Ötgünlü) - Bereket - Nigit ve Hocalar, Taşağıl - Kaymaz köyleri ve Ötgünlü yurdu.
Antalya: Çalkaya (Mandırlar) Pınaralan Mah., Kemerağzı , Karaçalı ,Kurşunlu köyleri
Antalya: Serik - Yenimahalle ve Akçaalan Mah.
Antalya: Döşemealtı, Yağca, Konyaaltı Sarısu Mah.
Adana: Ceyhan - Başdeğirmen köyü - Toprakkale cami mah.
KAYNAK: Ayşe Hilal TUZTAŞ’ın “Günümüzde Isparta’da Yaşayan Yörüklerin Siyasi ve Kültür Tarihleri” adlı Yüksek Lisans Tezinden alınmıştır